Bu Sezon Değiştirmeniz Gereken 5 Kötü Cilt Bakım Alışkanlığı

Bu Sezon Değiştirmeniz Gereken 5 Kötü Cilt Bakım Alışkanlığı

Hepimiz iyi bir cilt bakımın temel kurallarını biliyoruz…Çok fazla yağlı, baharatlı ve işlenmiş gıda tüketme, ellerini gün içerisinde yüzünden uzak tut, makyajlı uyuma gibi…

Tüm bu alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizde cildiniz size teşekkür edecek evet ama bu kadar da kolay değil her şey.

Cildimiz vücudumuzun en büyük organı olarak biraz da özenli bakım istiyor. Eğer düzenli bir bakım rutininiz var ve de hala akne, sivilce veya kuruluk gibi problemlerle uğraşıyorsanız; değiştirmeniz gereken bazı kötü alışkanlıklarınız var demektir.

Kötü alışkanlık #1 Yüzünüzü Gece Yıkamamak

  Sabah uyandınız ve gece rimelinizi çıkartmadan uyuduğunuz fark ederek yüzünüzü yıkadıysanız bu gerçekten kötü bir alışkanlık.Cildimizi yıkamadan uyumak, cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olur, ve hassas göz çevresi derisine de oldukça kötü etki eder.Yani, akşam yemekleri sonrası yüzümüzü yıkayarak bu alışkanlığı değiştirebilir ve hatta tedbir amaçlı bir bakım toniğinizi de başucunuzda bulundurabilirsiniz.  

Kötü alışkanlık #2 Aşırı Arındırma



Kötü alışkanlık #3 Sivilceleri Sıkmak

Sürpriz olmadı evet bu gerçekten kötü bir alışkanlık ve ciltte izlere ve hiperpigmentasyon sorunlarına yol açabilir. Düzenli ve uygun bir temizleyici ve bakımla, sabrederek sivilcelerden kurtulmak en mantıklı hareket.

Kötü alışkanlık #4 Kirli makyaj Fırçaları Kullanmak

Düzenli temizlenmeyen fırçalarla makyaj yapmak başka bir sorun! Haftada bir makyaj fırçalarınız temizlemenizi öneririz çünkü aşırı derecede bakteri üretir ve ciltte enfeksiyonlara yol açar.

Kötü alışkanlık #5 Yeterli Uyku Uyumamak

Bunun cildimizle ne alakası var dediğini duyar gibiyiz ancak az uyku cildiniz pH dengesini bozup düşürebilir ve bu da cildinizi doğal ışıltısını kaybetmesine ve de su tutma kapasitesinin azalmasına neden olabiliyor. Eğer bu konuyla ilgili tereddütünüz varsa, 2-3 saatlik uyku sonrası ve 8 saatlik bir uyku sonrası öz çekim yaparak da aradaki farkı rahatlıkla görebilirsiniz. Güzellik uykusunun bir mit olmadığını da görebilirsiniz.