Canlı, Diri Bir Cilt için Kolajen & Kolajeni Arttırmanın Yolları

Canlı, Diri Bir Cilt için Kolajen & Kolajeni Arttırmanın Yolları

Cilt için Kolajen neden Önemlidir?

Kolajen vücudunuzdaki en güçlü proteindir. Vücut bağ dokusunun yaklaşık %70-80 gibi büyük bir bölümünü oluşturan kolajenin temel görevi, elastikiyetle birlikte cilde güç, esneklik ve sağlamlık vererek cilt yapısını oluşturan bir ağ oluşturmaktır.

Ancak 2o’li yaşların ortasından itibaren vücudumuzda kolajen üretimi yavaşlar ve ilerleyen zamanla yavaşlama daha çok artar. 80’li yaşlarda 4’te 1 oranında azalmayla cilt elastikiyet ve sıkılığını kaybeder, sonuç olarak ciltte sarkmalar, kırışıklar ve hatta eklem ağrıları kaçınılmaz hale gelebilir.

Cilde Sürülen Kolajen etkili midir?

Sağlıklı protein lifleri oluşturmak için, diyetinize önem vermelisiniz. Vücudunuz kolajen sentezi yaratmak için ‘C vitamini’ ve ‘Demir ’e ihtiyaç duyar. Bu vitaminleri besinlerinizde tüketmedikçe cildiniz hassas olur ve kolajen seviyesi düşer.

Bilinenin aksine cilt bakım ürünlerinde bulunan ‘hidrolize kolajen’ler çok büyük molekül yapılarında olduklarından cildin alt katmanlarına inemezler ve cilde nem vermekle sınırlı kalırlar. Halbuki, kolajen seviyesini arttıran vitaminler ve antioksidanlar ve GLA (gamma linoleik asit); kolajeni arttırarak elastikiyet sağlarlar. Ürünlerimizdeki Perfection Serum özellikle kolajen arttırmaya ve cilde elastikiyet sağlamaya yönelik hazırlanmıştır.

Kolajen hasarını tetikleyen unsurlar

  • Yüksek oranda şeker tüketimi: proteinlere zarar vererek kolajeni zayıflatır.
  • Yaşam tarzı ve çevresel stres: serbest radikaller ve kirlilik kolajen üretimini zayıflatarak cilt elastikiyetini düşürür.
  • Güneş ışını: UV ışınları ciltte bulunan kolajen dokularının çözülmesine neden olur ve kırışıklıklara yol açar.
  • Tütün tüketimi: tütün ve sigara ürünlerindeki kimyasallar ciltteki kolajen ve elastine zarar verirler. Nikotin ayrıca damar yollarını büzüştürdüğünden gerekli oksijenin ve besinin alınmasına engel olur.
  • Yaşlanma süreci: kaçınılmaz! Kolajen seviyeleri doğal olarak yaşam döngüsünde azalırlar.

Kolajen Seviyesini Arttırmanın Yolları

  • Omega 3 ve 6 yönünden yüksek, Vitamin A yönünden de zengin olan besinler (yağlı balıklar) ile dengeli bir diyet
  • Kemik suyu tüketimi
  • Hyaluronik Asit, (Rose Hyaluronic Serum) cilt kolajeni için çok önemli bir bileşendir.
  • C Vitamini, kolajen oluşumun destekleyen süper bir cilt vitaminidir. Bun nedenle cilt bakım kremlerinde ve serumlarında sıkça görürsünüz. Doğal yönden C vitamini içeren ürünlerimiz; Hack the Time, Green Mask
  • Antioksidanlar. Bazı antioksidanlar (yeşil çay, yaban mersini, meyan kökü, nar çekirdeği gibi..) kolajen üretimini destekler ve cildi yapılandırırlar. Bu antioksidanlarla yüklenmiş ürünlerimiz; Gold+B3 Elixir, Gold Forest, The Marble, Jade Elixir
  • Ginseng. Özellikle cilt bakım ürünlerindeki Ginsengin etkisinin ciltteki kolajen üzerinde olumlu etkileri araştırmalarca çokça desteklenmiştir. ‘Hack the Time’ göz çevresi ürünümüzde de Ginseng özü kullanılmış ve antioksidanlarla desteklenmiştir.