Cilt Kırışıklıklarından Endişeniz Mi Var?

Cilt Kırışıklıklarından Endişeniz Mi Var?

Endişenlenmek gerçekten gereksiz, çünkü endişenelenerk hiçbir konuyu çözüme ulaştıramazsınız. Özellikle de kırışıklıkları! Neden mi? Çünkü stresin, ciltte enflamasyon ve yaşlanma oranına etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve bu cildinizin daha da kötüye gitmesine sebep olur.

Peki ne yapmalı?

Kırışıklıklar için harekete geçme zamanı aslında onlara sahip olmadan önce başlamalı. Yani zaman ‘şimdi’. Ne kadar erken önlem amaçlı cilt bakım rutininize destek verirseniz; cildiniz de size güzel yaş almanıza yardımcı olarak geri dönüş yapacaktır. Yani aslında 20’li yaşlardan itibaren cildimize özen göstermek önemli. Emin olun ki yaşla birlikte artan kırışıklıkları önlemek, onlara sahip olduktan sonra tedavi etmekten her zaman daha ucuz ve kolay bir yöntemdir.

Cildimizi Nasıl Korumalı?

  • Güneş ışınlarından uzak durun!

Evet doğru duydunuz ve hatta bir milyonuncu kez duydunuz ama doğru. Sorgulamaksızın, güneşten korunma cilt yaşlanma sürecinde çok önemli bir etken. Dermatologlar tarafından yapılan bazı araştırmalara göre cilt yaşlanmasındaki %90’lık olumsuz etki maalesef ki korunulmamış UV ışınlarından gelmektedir.

Cilt elastikiyetinde önemli bir yer tutan kolajen hücrelerini zarara uğratan UV ışınlarından kaçınmak için yaz – kış demeden en az 20spf korumalı bir ürün tercih etmeniz yerinde olacaktır.

  • Doğru Tercihler Yapın!

Tükettiğiniz tüm toksik içerikler, maruz kalınan çevresel kirlilik ve güneş ışınları gibi cildimizi yıpratan serbest radikallere dönüşüyor. Ve bu serbest radikaller metobolizmamızın yanlış etkiler sonucu doğurduğu yan ürünler olarak cildimize zarar verebiliyorlar.

Yaşam tarzı ve çevresel faktörler, vücuttaki serbest radikallerin sayısını şiddetle arttırabiliyorlar. Kızarmış yemek tüketimi, hava kirliliği, UV ışınları, alkol ve sigara tüketimi gibi zararlı alışkanlıklar vücuttaki oksidatif stresin artmasına neden olup; vücudun savunma mekanizmasına zarar veriyorlar. Cildinizi ve sağlığınızı korumak adına mümkün olduğunca bu gibi alışkanlıklardan uzak durun.

  • İyi bir Cilt Bakım Rutini oluşturun!

Genel kuralları temizleme, tonikleme ve nemlendirme olan bir rutininiz olsun. Bu o kadar da zor değil, ancak içerikler de bir o kadar önemli. Cilt bakım ürünlerinizi bilinçli bir şekilde seçin.

Bilimsel olarak kanıtlanmış, yaşlanma süreciyle savaşan içeriklere yönelin. Antioksidan içerikleri yüksek bir cilt bakım rutini, sağlıklı bir diyetin yanında güzel yaş almanın en önemli kurallarından.

Endişelerinizi giderecek bir ürün önerisi:

İçerisindeki 18 soğuk sıkım doğal yağ, GLA(gamma linoleik asit) ile kolajen seviyesine destek veren, yüksek antioksidan içerikli bu yağ serum ile cildi yağlandırmadan yapılandırın. Hem de ergenlik sivilcelerinden cilt kırışıklıklarının toparlanmasına dek 20’den 70’e tüm cilt tiplerine de iyi gelen bu serum, elinizin altında bulunsun derim. Bir de yüz yoganıza eşlik ederse oh ne ala :o)