Cilt Rutinimizi Kış Aylarından Bahar Aylarına Nasıl Döndürürüz?

Cilt Rutinimizi Kış Aylarından Bahar Aylarına Nasıl Döndürürüz?

Onca soğuk, kar, kış derken bahar ayları geldi kapımızı çaldı. Peki.. bu aylara geçişte nasıl bir cilt bakım rutini belirlemek gerek; bilmek ister misiniz?

Kışın cildimiz daha kuruya meyilli, kaşıntılı ve hassas olurken, daha güneşli günlerde yüksek nem ve ısıya karşı cildimizi hazırlamak önemlidir. Tabii güneşin daha etkili olduğu bu dönemlerde kışın 30 faktörlük koruma yeterli olurken 50 faktörlü bir mineral güneş koruyucu tavsiye ediliyor. Yine sıcak mevsimlerde cildimiz daha fazla suya ihtiyaç duyduğu için cilt bol bol hidrasyon açısından besleyici sularla (ELIXIR) beslenmeli. Bunun yanı sıra sahip olduğu suyu ciltte tutmak adına Hyaluronic asit (ROSE HYALURONIC SERUM) içerikli ürünlere yönelmeliyiz.

Ciltteki ışıltıyı kazanmanın sonraki adımı ise eksfoliasyon. Sert arındırıcılardansa; cildi ölü derilerden atıp, tıkanmış gözenekleri açacak bir peeling (ROSE MASK) veya killer içeren maske (GREEN MASK) uygulamak yeterli olacaktır haftada iki kere.

Atlanmaması gereken bir diğer unsur ise kozmetik malzemelerinize bahar temizliği yapmak! Tarihi geçmiş, işinize yaramadığını düşündüğünüz ve içeriklerine bakarak toksik içerikli cilt bakım ürünlerinizden kurtulabilirsiniz. Yine bunun yanı sıra, düzenli olarak kullandığınız makyaj fırçalarınızı da doğal bir sabunla yıkayıp, kurutarak üzerindeki bakterilerden arındırabilirsiniz. Bu ufak adımla bile aslında cildinizde büyük bir değişim yakalayabilirsiniz.

Tüm bunların üstüne de gece bakım rutininize cilt kolajen sentezini uyaracak içeriklerde bir nemlendirici (THE MARBLE) katarsanız. Cildiniz kışın yorgunluk ve kuruluğundan sıyrılıp bahara taptaze girecektir.