Gizli Cilt Kurtarıcıları

Gizli Cilt Kurtarıcıları

Cilt dehidrasyonu ve nemsizlik birbiriyle karıştırılır genelde. Her ikisi de cilt için zarar verici olup soğuk kış aylarında yıpratıcı etkiye sahiptir.

Kuru ve Susuz Cildin Ayrımı

Kuru cilt, bir cilt türü olup genellikle mağdur kaldığınız bir durum olabilir. Kuruluk olan cilt genellikle rahatsız ve kaşıntılı, pul pul hissedilebilir. Cildin yağ bezlerinin az olmasından kaynaklı olarak lipitler ve yağlardan eksik olmasına neden olur.

Susuz bir cilt ise daha çok gündelik rutine bağlı oluşabilir ve hemen her cilt tipinde görülebilir. Hem hormonal ve diyet gibi iç faktörlerden hem de güneş, soğuk gibi dış faktörlerden etkilenmesi sonucu ciltte oluşan bir durumdur. Dehidre yani susuz kalmış bir cilt kendini donuk, mat, kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösterebilir.

Peki ne Yapmalı?

Aslında her iki durum da birbirini tetikleyen durumlardır. Kuru bir cildin nemi tutması için öncelikli olarak suyla beslenip daha sonra yağ içerikli ürünlerle cilde nemin hapsedilmesi gerekir; zira su ihtiyacı giderilmeden sürülen bir nemlendirici ürün cilt tarafından iyi emilim sağlamayacaktır.

Cilt bakım rutininizde en iyi yaklaşım öncelikli olarak cildin su ihtiyacının giderilmesi (elixirler) ve daha sonra nemi hapsedici (Rose Hyaluronic SerumThe MarblePerfectionGold Forest) ürünlere yönelmektir.

Uygun Cilt Bakım Rutini

  1. İlk adım cildi kir ve makyajdan arındırmaktır. Bunun için cildin sebum dengesini bozmadan, bitkisel yağlarla hazırlanmış bir nemlendirici temizleyici (Lemon Sorbet) kullanılması gerekir.  

  2. Yüz misti genellikle atlanan ancak en etkili adımlardan biridir. Uçucu yağlar damıtılırken elde edilen saf bitki suları yani hidrosol, hidrolat bazlı yüz mistleri (Rose Quartz ElixirGold + B3 ElixirJade Elixir)içerilerinde ek olarak bulunan aktif hammaddeler ve ekstraktlar ile cildi besleyen onaran ve dengeleyen ürünlerdir.

  3. Serumlar cilt bakım rutininizin en güçlü savaşçılarıdır. Yüksek antioksidan içerikleriyle yoğun etkiler sunarak cildi onarıp bakım yaparlar. Kuru ve susuz bir cilt için çok önemli olan Hyaluronic asit (Rose Hyaluronic Serum) içerikli ürünler kurtarıcınız olabilir. Aktif bileşenleri ile cildin alt katmanlarına ulaşarak cilde ihtiyacı olan hidrasyonu verip ciltte parlaklık ve dolgunluk yaratmaya yöneliktir.