Göz Kremi Nasıl Uygulanmalı?

Göz Kremi Nasıl Uygulanmalı?

Gözler kalbin aynasıdır derler. Hissettiklerimiz, ifadelerimizi en güzel yansıtan gözler, etrafında kaz ayakları, koyu halkalar ve şişlikler olduğunda hepimizin en kötü kabuslarına dönüşebilir. Bu bölge çok hassas ve mimiklerimizi çokça kullandığımız bir bölge olması dolayısıyla düzenli krem kullanmayı gerektirir. Dermatologların tavsiyesine göre 20’li yaşlardan itibaren düzenli göz kremi kullanımı bir çok şikayetin giderilmesine fayda sağlar.

Hazırlık Aşaması:

İlk olarak uygulanacak bölge hazırlanmalı. Bunun için göz çevresi uygun bir çift fazlı makyaj çıkartıcı (Bi- Phase) ile temizlenmelidir. Çalkalayarak iki fazın karışmasını sağlayıp bir makyaj pamuğu yardımıyla ciltteki tüm kirden bu bölgeyi arındırmış, içerisindeki özenle seçilmiş yağlar ile kirpiklerinizi beslemiş olursunuz.  

Uygulama:

  • Mercimek tanesi büyüklüğünde bir miktar göz kremi (Hack the Time) alınır.
  • En zayıf parmağımız olan yüzük parmağımızla göz altlarına ve kaş kemiği bölgesine kremi minik dokunuşlarla yedirin. Ve sonrasında nazikçe o bölgede içten dışa, dıştan içe yuvarlaklar çizin ki göz çevresindeki akupunktur noktaları uyarılsın.
  • Gece ve/veya gündüz uygulanabilir.

Göz Kremi Kullanımı Gerçekten Bir İhtiyaç mıdır?

Kendinize şu soruyu sorabiliyor olabilirsiniz “Normal bir nemlendiriciyi daha fazla uygulamak aynı işi görür mü?”. İşin gerçeği şu ki göz çevremiz, tüm bedenimizdeki en hassas bölgelerdendir, dolayısıyla bu bölge için kullanılacak kremler biraz daha yoğun olur ve göz çevresi ihtiyaçlarına (kırışıklar, şişlikler gibi) uygun aktif içeriklerle beslenmiştir.