Mavi Işığın Cildimize Etkileri Nedir?

Mavi Işığın Cildimize Etkileri Nedir?

Güneşin cildimize zararlarını biliyoruz ve korunuyoruz. Peki mavi ışığın?

Gün boyu elimizden düşmeyen telefonlar, bilgisayar ekranlarımız ve bir çok akıllı cihazdan süzülen mavi ışığın cilde etkileri konusunda ne kadar bilinçliyiz?

Mavi ışık aslında görülebilir en yüksek ışık dalgasıdır ve ölçümü ise 380-500 nanometre arasındadır. Güneş ışınları  100-380 nanometre dalga boyu ile onun çok altında kalır. 

Bu da demek oluyor ki; mavi ışık, güneş ışınlarına nazaran cildin katmanlarında daha derine inebiliyor. 

Günümüzde çok kişinin ‘lekelenme’ sorunu aslında biraz da cildi sadece güneş ışınlarından koruyup mavi ışığı önemsememesi olabilir. 

Peki Mavi Işıktan Nasıl Korunuruz?


Araştırmalarda bir içerik oldukça öne çıkıyor, cilt bakımının yıldızı B3 tabii ki!

Niacinamide yani B3 vitamini; cilde topikal sürüldüğünde sadece akneleri arındırmak, gözenekleri sıkıştırmak, çizgileri yumuşatmak, cildi Uv hasarlarına karşı korumakla yetinmedi bir de bu görevi üstlendi.

Bu zararlı ışınları araştıran araştırmacılar; niasinamidin(B3) sadece cilt proteinlerine ve lipidlerine verdikleri hasara karşı koruma sağlamadığını, aynı zamanda cilt ve keratinositlerdeki DNA hasarını onarmaya yardımcı olabileceğini de ortaya koyuyor.

B3 vitamini nerelerde bulabiliriz?


Önereceğimiz 1 numaralı ürün kesinlikle Gold+B3 Elixir. İçerisinde bulunan %5 B3 vitamini yanında, saf altın, meyankökü ekstrakti ve yüksek antioksidanlar eşliğinde mavi ışık kalkanı olarak kullanılacak bir yüz spreyi. Sprey formuyla da sık sık tekrar kullanımı ve ferahlık sunması da ayrı bir keyif. 

Önerilerimizin 2.si ise her zamanın çok satanlarından Rose Hyaluronic Serum. Yine yüksek oran B3 ve antioksidan kaynağı bir mavi ışık kalkanı. 

Öneriler bizden koruma sizden