Soğuk Havalarda Cilt Sorunlarını Gidermenin 4 Doğal Yolu

Soğuk Havalarda Cilt Sorunlarını Gidermenin 4 Doğal Yolu

Son zamanlarda cildiniz kurumuş, yorgun, solgun ve de hassas mı görünüyor? Bazı cilt sorunları bu mevsimlerde ortaya çıkabiliyor. Yazımızda bu sorunlarla doğal yoldan mücadele etmenin ipuçlarını bulabilirsiniz.

Yediklerimiz, yaşlanma süreci, hormonal dengesizlikler, stres seviyesi genel olarak sağlığımızı etkilediği gibi cilt durumumuzu da etkileyebilir. Ve tabii ki mevsim geçişleri, havadaki derecenin düşmesi de çok büyük bir etken olabiliyor.

Önereceğimiz bu 5 teknikle cildinizin nem tutma seviyesini doğal yolla yapılandırabilirsiniz:

Cilde Çift Temizleme Rutini

Çift temizleme tekniği yağ bazlı ve su bazlı temizleyicilerle yapılan çift aşamalı bir temizleme işlemidir. Öncelikle yağ bazlı bir temizleyici ile cildinizi tüm makyaj ve kir kalıntılarından arındırın. Önerimiz Bi-Phase veya Gold Forest.

Cildiniz yağlı olsa bile, kulağınıza ters gelebilir ama yağ bazlı ürünlerle cilt gözeneklerini temizleyebilir ve sebumu dengeleyebilirsiniz.

Sonraki aşamada köpüren jel bazlı, veya süt formunda doğal köpüklendiriciler içeren bir temizleyici kullanmanız. Bu aşamada derinlemesine temizlik sağlamış olursunuz ki cilt bakımında temiz bir yüzey en etkili başlangıçtır. Önerimiz nazikçe süt kıvamına gelen Lemon Sorbet

Cildinizi Hazırlayın

Kupkuru bir cilt nemlendirme için hazır değildir. Bu aşamada cildimizi doğal tonik/elixir lerle dengelemeliyiz. Doğal tonikler bitkinin öz yağı çıkartılırken elde edilen bitki sularından oluşur. Elixir ler ise bunlara ek olarak cilde vitamin ve besinler sağlayan ekstra içerikler ile güçlendirilmiştir. Jade elixirRose Quartz Elixir veya Gold+B3 Elixir den birini tercih edebilirsiniz.

Cilt temizlemeden sonra sıkacağınız  elixir’ler cilde sonradan sürülecek serum ve nemlendiricilerin cilde emilmesini hızlandırırlar.

Cildi İçeriden Dışa Nemlendirin

Yiyip içtekilerimiz de cildimizin nem seviyesinde etkin rol oynarlar. Özellikle kuru havalarda cildi nem açısından besleyecek gıdalar tüketmeye özen göstermeliyiz. 

Herkesin su kapasitesi farklı olsa da sulu gıdalar, bitki çayları ve biraz daha su tüketimi cildinize gereken nemi içeriden destekler.

Diyetinize tohumlar(çekirdek, chia), fındık, fıstık gibi yağlardan zengin çerezler ve avokado gibi besin değeri ve yağı faydalı gıdalar da eklemelisiniz. Bunun yanı sıra Omega 3 yönünden zengin balıklar ve su oranı yüksek yeşillikler de mutlaka rutininizde olmalı. 

Cildi Doğal Yolla Nemlendirin

Fabrikasyon ve piyasada genel olarak gördüğümüz nemlendiriciler içerdikleri zararlı sentetik kimyasallar ile cilde nem verme amaçlı formüle edilmiş olsalar da cildi yıpratan içeriklere sahiptirler. Yediğiniz, içtiğinizde ve sürdüğünüzde zararlı sentetik içeriklerden kaçının. 

Doğal nemlendiriciler ciltle uyumlu olduğundan hem cildinizde sebumu dengeler hem de ihtiyacı olan besini fazlasıyla verirler. Önerilen ürünlerimiz Rose Hyaluronic Serum, The Marble Anti Aging nemlendirici, Perfection Serum ve Gold Forest.

Bu 4 yolla cildinizin kurumuş solgun görünümüne veda edebilir ve canlı bir ciltle bu soğuk havalar sezonunu atlatabilirsiniz.