Stresin Ciltte Etkileri

Stresin Ciltte Etkileri

Hepimizin bildiği gibi stres, tüm bedenimizde gerek fiziksel gerekse de mental olarak olumsuz etkiler yaratıyor. Fakat gözden kaçırılan bir konu da stresin cilt üzerindeki etkileri!

Cildi Etkileyen Stres Türleri

Cildimizin nazik yapısını etkileyen ve zayıflatan çeşitli dış etkenler var. Güneş ışınları, hava kirliliği, ekrandan yansıyan mavi ışık, hava değişimleri ve agresif cilt bakım ürünleri kullanmak bunlardan bazıları sayılabilir. Diğer taraftan ise, hormonal dengesizlikler, hastalık, zayıf beslenme, az uyku, çeşitli ilaç kullanımı ve stres etkileri epidermis üzerinde olumsuz etkilere sahip olur.

EPIDERMAL STRES

Stresin işaretleri sadece zihinsel olarak değil bedenimizde, cildimizde, saçımızda ve tırnaklarda da görülebilir. Stres ayrıca ciltte bulunan sedef ve egzema türü hastalıkları daha da kötüleştirebilir veya yeni olumsuz görünümlü hastalıklara davet verebilir cildimizde. Neden mi? Çünkü stres, bedenin kendi koruma mekanizması olarak ürettiği kortizol seviyesini, enflamasyon yaratarak arttırabilir. Ve bu hormonun yüksek seviyelerde bulunması bedenin immun sistemini zayıflatarak, ciltte de olumsuz etkilere neden olur. 

Stresin Belirtileri

Kuru cilt: Stresten kaynaklı aşırı kortizol nedeniyle cilt bariyeri etkilenir, ve transepidermal (cilt katmanları arası) su kaybına ve su tuma kapasitesinin düşmesine neden olur.

Önerilen ürünlerRose Quartz ElixirRose Hyaluronic SerumGold Forest.

Kızarıklık ve İrritasyon: Stres, cildi daha kızarıklığa sürükleyen histamini (irritasyondan sorumlu hormon) serbest bırakabilir; uzun süreli ve ciddi stresler ciltte egzema ve roza hastalığına sebep olabilir veya tetikleyebilir.

Önerilen ürünler: Gold+B3 Elixir, Gold Forest.

Donuk Cilt: Stres cilt tonunda dengesizliklere ve donukluğa neden olabilir. Tabii ki yine kortizol nedeniyle! Cilt hücrelerinin yenilenmesi yavaşlar ve donuk, mat bir cilde neden olur.

Önerilen ürünler: Rose Quartz Elixir, Rose Hyaluronic Serum ve Perfection Serum.

Kırışıklık: Stres ve endişe cildimizde kendini ince çizgiler, kırışıklıklar olarak gösterebilir.

Önerilen ürünlerHack the Time ve The Marble