Yeni Yıl Karları

Yeni Yıl Karları

Zorlu bir seneyi devirdik, ama sonunda yeni yıla girdik bir umutla. Evet çok mücadeleci bir yıldı ama sanırım çok da şey kattı bize. Sevdiklerimiz için onlardan uzak kalmayı, kendimizle kalıp kendimizi keşfetmeyi, sarılmanın değerini, ve de tüm dünya bir olduğumuzda neleri aşabileceğimizi gördük kanısındayım.

Peki yeni yılda ‘daha iyi bir ben’ yaratmak adına neler yapabiliriz. İşte birkaç ipucu..

1.Diyet: Diyetten kastımız tabi ki sağlıklı yemek. Şunu çok iyi anladık ki bu sene doğru beslenme bünyemizi de cildimizi de dış etkenlenere, virüslere çok daha dirençli kılar.

2.Hidrasyon: Su harika bir şey. Hem cildin hem bedenin için bolca su iç ve cildini de dışardan vitaminli bitkisel sularla besle. 

3.Hareket et: Tamam, zaten bir çok kişinin yeni yıl listesindeki bir şeyden bahsediyoruz belki ama tekrar hatırlatmakta fayda var. Düzenli kardiyovasküler hareketle kan dolaşımı sirkülasyonunu arttırarak sağlığını koruyabilir, cildine ve bedenine daha fazla oksijen gitmesini arttırabilirsin. Yani, o zaman açık havada yürüyüş ve yoga listemize eklensin.

4.Uyku!: Belki bir çoğumuzun Yeni yıl listesinde ‘günde en az 8 saat uyku’ olmayabilir fakat bu sizi hem göz altı karartılarından kurtaracak bir yardımcı, hem de ciltteki akneyi birincil olarak tetikleyen aknelerden. 

5. Yatmadan önce yüzünü yıka: Zaten bir çoğumuz için bu olmazsa olmaz ama bazıları atlayabiliyor. Ancak bilmelisiniz ki iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir ciltle uyumakla, cilt hücrelerinin yenilenmesine harika bir fırsat veriyorsunuz uyku sırasında.

6.Doğala dön: Eğer ki bugüne kadar yapmamışsan, hayatından zararlı sentetikleri çıkart. Hem yediklerine hem de cildine sürdüklerine doğal olanlardan yer ver. Cilt bakım ve kozmetik ürünlerinin tarihi geçmiş olanları ve zararlı içerikli olanları ayıklayıp, onları doğal olanlarla değiştir.